Diana hercegnéhez köthető, különleges ajándékot vett Harry herceg a kis Lajosnak: mélyen a zsebébe nyúlt

brit királyi család katalin hercegné Lajos herceg ajándék Harry herceg
Lajos herceg nagyon különleges ajándékot kapott nagybátyjától, Harry hercegtől, amely nagymamájához, a néhai Diana hercegnőhöz kötődik.

Lajos herceg a napokba ünnepelte hatodik születésnapját, az édesanyja pedig a jeles napon friss fotót mutatott róla. A hercegi pár legkisebb gyermekét minden bizonnyal elhalmozták ajándékokkal, ám biztosan egyik sem volt olyan különleges, mint amit a nagybátyjától, Harrytől kapott a keresztelőjére.

Lajos herceg, Katalin hercegné
Forrás: Getty Images

A sussexi herceg állítólag 8000 angol fontot (körülbelül 3,6 millió forint) költött egy nagyon különleges dologra, ami kapcsolatban áll Diana hercegnével. Károly egykori felesége szenvedélyesen gyűjtötte a klasszikus könyvek első kiadásait, ezért Harry úgy döntött, hogy unokaöccseivel és unokahúgával folytatja ezt a szép hagyományt. Harry ezért megvásárolta Lajosnak a Micimackó első kiadását 1926-ból. A könyvből annak idején mindössze 30 000 példányt nyomtattak.

Harry herceget különleges kapcsolat fűzi a könyvekhez, gyerekkorában azt szerette a legjobban, amikor az édesanyja meséket olvasott neki. Egyik barátja korábban így nyilatkozott: 
„Diana imádta a régi klasszikusokat, és Harrynek az a zseniális ötlete támadt, hogy létrehoz egy kisebb könyvtárat, hogy Lajos, Sarolta, és György élvezhessék ezeket a könyveket, amikor idősebbek lesznek. Vilmos kedvenc könyve a Robinson Crusoe volt, Harry pedig a Micimackóért rajongott."

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.